Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Lakenhal - foto Alex Leys.

Voeden in verbinding in Herentals

Voeden in Verbinding is een event waarbij ouders tijdens de Wereldborstvoedingsweek samenkomen op een openbare plek om gezamenlijk hun kindjes borstvoeding te geven of te kolven en vooral om met elkaar te verbinden. De actie wil de zichtbaarheid van borstvoeding in het openbaar verhogen en de schoonheid van borstvoeding vieren, delen en in de kijker zetten.

Dit jaar vindt Voeden in Verbinding plaats op zondag 4 augustus op 21 plaatsen tegelijk in Vlaanderen, Brussel en Nederland. Voor het eerst komen borstvoedende ouders ook samen in Herentals, vanaf 9 uur, op zwembaden en recreatiedomein Netepark. Voor de deelnemers aan dit event is de toegang tot het park dan gratis.

De actie verwelkomt iedereen die borstvoeding geeft, of dat nu via kolven is, gedoneerde melk of rechtstreeks aan de borst. Ook wie de actie een warm hart toedraagt of professioneel bezig is met borstvoeding is meer dan welkom.  Er zijn een hapje en een drankje voorzien om de mama’s ook te voeden en te ondersteunen.  Er zal een fotografe aanwezig zijn, een lactatiekundige, een vroedvrouw, …   Breng eventueel een dekentje mee om op te gaan zitten en bij slecht weer is een paraplu misschien ook wel handig.   www.voedeninverbinding.be

Bruist Plus voor vijftigplusser

Op dinsdag 6 augustus bruist het Speelpodium op de Grote Markt van 13 tot 20 uur voor vijftigplussers. Het wordt een groot feest met sportinitiaties, dansworkshops, een circuservaring en muziek. Het hele programma is te vinden op www.herentalsbruist.be.

 

Herentals Speelt en Danst voor jong en oud (én met Buscemi)

De Speelbus zorgt iedere dinsdagavond van augustus voor animatie voor kinderen op en rond het Speelpodium op de Grote Markt.

De woensdagavonden in augustus zijn dan weer een feest voor de hele familie. Van 18 tot 22 uur komt de Grote Markt tot leven met dans, telkens met een ander onderwerp als thema: op 7 augustus is het Western Night, op 14 augustus Cuban Night en op 21 augustus Oldies Night.

Elke dansavond is het vrij dansen, maar er zijn ook instructeurs aanwezig die de basisbeginselen van western, salsa of bachata en swing kunnen aanleren.   Op de eerste editie van 7 augustus komen er verschillende dansgroepen een lijndansoptreden geven. En op woensdag 14 augustus staat niemand minder dan Buscemi achter de draaiknoppen. Deze gerenommeerde dj stond eerder al te prijken op de affiche van Rock Werchter, I Love Techno en Pukkelpop.   www.herentalsbruist.be.

 

Moederdagontbijt op Grote Markt

Vier Moederdag op een bijzondere manier met een heerlijk Moederdagontbijt in buffetvorm op de Grote Markt op 15 augustus van 9 tot 11 uur. Geniet van een feestelijke ochtend met een liveoptreden en een uitgebreid assortiment aan lekkernijen. In samenwerking met 't Zand biedt het stadsbestuur een culinaire ervaring aan die moeders zeker zullen waarderen. Inschrijven kan op www.herentalsbruist.be/kalender/moederdagontbijt.

 

Kermisdag voor mensen met een beperking

Dinsdag 3 september is de kermisdag voor mensen met een beperking. De deelnemers krijgen gratis kermisbonnen die ze aan elk kraam kunnen gebruiken.

Wie wil meedoen, moet zich vooraf wel inschrijven. Dat kan tot en met 30 augustus met een e-mail naar dienstencentrum@herentals.be of een telefoontje naar 014-28 20 00.

De kermisbonnen liggen dan op 3 september tussen 16 en 19 uur klaar in de tuinkamer van zaal ’t Hof op de Grote Markt. De kermisbonnen zijn alleen geldig op 3 september. In de tuinkamer van zaal ’t Hof krijgen de deelnemers ook een gratis drankje. En ze kunnen er hun kermissnack in alle rust opeten tot 20 uur.

 

Zomerfeest WZC Sint-Anna op vrijdag 27 september

Op vrijdag 27 september houdt woonzorgcentrum Sint-Anna vanaf 14 uur weer het Zomerfeest. Lekkerbekken mogen zich verheugen op een barbecue, cocktails en mocktails. Muziekliefhebbers komen aan hun trekken door een optreden van Vocal Force. Voor kinderen is er ook heel wat animatie, zoals een springkasteel en grimeren. Inschrijven is niet nodig.

 

Aangepaste verkeerssituaties

Het stadsbestuur voert eenrichtingsverkeer in in de Pannenhuisstraat, tussen de kruispunten met de Honingstraat en Dikberd in de richting van de Aarschotseweg. Het eenrichtingsverkeer geldt niet voor fietsers en bromfietsers.

De zone 30 op het Ponderosapad wordt uitgebreid tot aan de grens met Westerlo.  

Het college van burgemeester en schepenen voert een parkeerverbod in op het einde van de Pater Van Baelenstraat om de terugkeerlus op het einde van de doodlopende straat te vrijwaren van geparkeerde voertuigen.

Het bestuur voert ook een enkelrichtingscirculatie in voor Pastoorsbos, van noord naar zuid, uitgezonderd voor fietsers en bromfietsers. Op het zuidelijke deel, vanaf de camping tot aan de Morkhovenseweg, blijft tweerichtingsverkeer toegestaan, zodat caravans en mobilhomes die de kampeerplaats willen oprijden of verlaten, dit op de gemakkelijkste manier kunnen doen.

Het bestuur voert een snelheidsbeperking in van 50 km/u op de Olympiadelaan.

Ook in de Welvaartstraat en Grensstraat geldt voortaan eenrichtingsverkeer, van oost naar west, en een parkeerverbod in de hele straat.

 

Tijdelijke verkeersaanpassingen door GP Yvonne Reynders

Op donderdag 15 augustus vindt in Noorderwijk de wielerwedstrijd GP Yvonne Reynders plaats. Daarvoor geldt er van maandag 12 augustus om 8 uur tot en met vrijdag 16 augustus om 22 uur een stilstaan- en parkeerverbod op het dorpsplein van Noorderwijk.

Stilstaan en parkeren is ook verboden van woensdag 14 augustus om 8 uur tot en met donderdag 15 augustus om 22 uur op de Ghellincklaan (tussen Ring en Koningsveld) en op Ring (vanaf de school tot aan de kerk) en van woensdag 14 augustus om 18 uur tot en met donderdag 15 augustus om 22 uur op het parkeerterrein naast de kerk.

Op donderdag 15 augustus 2024 is het tussen 8 en 19 uur verboden stil te staan of te parkeren op  het hele parcours van de wedstrijd en tot 22 uur ter hoogte van de school op Ring.

Tussen 13 en 19 uur wordt er op een groot deel van het parcours enkelrichting ingevoerd. Alleen in de Servaas Daemstraat (tussen Plassendonk en Hoge Weg), Molenstraat (tussen Doornestraat en Kapelstraat) en Ring (tussen Servaas Daemsstraat en Olenseweg) wordt er geen enkelrichting ingevoerd en zal politie Neteland het verkeer regelen.

Lakenhal - foto Alex Leys.

Lakenhal - foto Alex Leys.

Deel dit artikel